Akrepat shkojnë para, zbuloni ditën kur do të ndryshohet ora

Akrepat shkojnë para, zbuloni ditën kur do të ndryshohet ora

Edhe këtë vit, pas shumë e shumë diskutimesh, Europa do e realizojë ndryshimin e orës. Duke nisur nga orët e para të mëngjes të kësaj të diele, do flemë edhe një orë më pak sesa jemi mësuar prej muajsh. Ndryshimi i orarit do të vlejë deri më datë 31 tetor. Janë muajt prill dhe tetor, ata të cilët na bëjnë ta kemi më shumë nevojën e këtij ndryshimi.

Lëvizja e akrepave të orës, 1 herë para dhe 1 herë pas është realizuar prej vitesh për arsye se qeveritë kanë dashur të kursejnë energjinë elektrike, duke shfrytëzuar më shumë ditën.

Por së fundmi po diskutohet ndërprerja e këtij vendimi dhe janë realizuar disa peticione në shtete të ndryshme, pasi ndryshimi i orarit ndikon ndjeshëm tek produktiviteti i njerëzve dhe çekuilibron orën biologjike.