Sektori i ndërtimit drejt rimëkëmbjes, rriten investimet, shtohen me 14 % shitjet

Sektori i ndërtimit drejt rimëkëmbjes, rriten investimet, shtohen me 14 % shitjet

Zhvillimi i ndërtimit sot është tërësisht ndryshe nga ai i dhjetë viteve më parë. Disa prej kompanive më aktive atë kohë,  janë në vështirësi financiare dhe në proces likuidimi.

Prej me shume se nje viti, sektori i ndertimit po raporton rimekembje si ne investime edhe ne shit-blerje.  Por nje pjese e rendesishme e kompanive qe udheheqen sektorin dhjete vite me pare, gjenden ne veshtiresi financiare.
Kete vit, behet e ditur se 9 kompani ndërtimi kanë nisur procedurat e likuidimit. Kompanive u jane caktuar likuidues shteterore,   te cilet do te ndjekin procedurat e likudimit, nder te cilat zhvillim me me Interes eshte permbushja e kerkesave te kreditoreve per aq sa do te jete e mundur nga kompanite.
Problemet e tyre financiare vleresohet te kene ardhur per shkak te investimeve ne zona ku shitjet nuk ecen sic parashikohej. Prej vitesh disa stoqe pallatesh ne periferi te tiranes vijojne te jene te pashitura. Se fundi interesi per pasuri te paluatjshme eshte rritur, dhe lejet e ndertimit jane shtuar. Por flasim per zona te tjera, per te cilat ka kerkese te larte brenda unazes se tiranes.
Ne muajt e pare te ketij viti, treguesi i shitjeve ne ndertim njohu nje rritje prej gati 14% krahasuar me nje vit me pare, duke udhehequr rritjen ekonomike te vendit./ABC
Komento
Loading...
Loading...

COMMENTS

15000

Loading…

Mos e Humbisni
Drejtësi për të gjithë drejtësi për… askënd!

Close