Category: Debat

BE: Nëse nuk bindim Bullgarinë për Maqedoninë e Veriut, negociata vetëm me Shqipërinë
Veto-ja e Bullgarisë ndaj Maqedonisë së Veriut mund të shtrëngojë BE-në të mbajë Konferencës së parë Ndërqeveritare vetëm me Shqipërinë. Deri më tani [...]

Fatmir Mediu shpëtoi në 2009 me një vërtetim të Sali Berishës: 3 gjyqtarët e implikuar, akuza dhe qëndrimi i 5 prokurorëve
Nga Adriatik Doçi
Krahas sekuestrimit të pasurisë së ish-gjyqtarëve të nivelit të lartë, SPAK ka vendosur të hapë dosjet e pagjykuara të krimit dhe [...]

Agron Duka shkëputet nga PD, apel Bashës: Prano humbjen, bëj garë të vërtetë për kreun PD dhe hap partinë
Ndërsa pranoi se opozita ka bërë disa gabime, Agron Duka kreu i partisë Agrare tha në Top Talk se pas humbjes së opozitës , Basha duhet t’i hapë rrugë [...]

Kur vërtet fajin e ka Saliu
Lulzim Basha prej 10 ditësh po sillet vërdallë në tregun politik për të tentuar që të mbajë lart frymën se zgjedhjet ja vodhën.
Ai nuk humbi dhe en [...]

“Gërdeci”, VOA: Deputeti nuk ka më imunitet parlamentar, ndjekja penale ndaj tij nuk ka pengesë të vazhdojë
Në Shqipëri, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) njoftoi sot se ka kërkuar rihapjen e procesit gjyqësor ndaj ish [...]

Zyrtari i lartë i Parlamentit Europian uron Ramën për fitoren, “shuplakë” Bashës
Zv/Presidenti i Parlamentit Europian, David McAllister ka uruar Edi Ramën për fitoren në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.
McAllister thotë se [...]

Ish Ministri i PD-së: Midis Bashës dhe Ramës ka negociata për bashkëqeverisje
Ish-ministër i Mbrojtjes Arben Imami, i cili i është bashkuar grupit anti-Basha, u shpreh sot se mes Edi Ramës dhe Lulzim Bashës ka negociata.
“Pye [...]

“Basha takohet fshehtas me Ramën”, Nishani: Ky do ishte asgjësimi përfundimtar i PD
Në një konferencë për mediat të mbajtur nga emrat nga PD-së që i kanë dalë kundër kreut të Partisë Demokratike, Lulzim Basha ishte edhe ish presidenti [...]

Miratohet kërkesa për shkarkimin e Ilir Metës, presidenti nën hetim parlamentar
Miratohet kërkesa nga Komisioni i Ligjeve për shkarkimin e Presidentit të Republikës, Ilir Meta, në mbledhjen e ditës së sotme.
Kërkesa për shkarki [...]

Meta refuzoi ftesën e Komisionit të Ligjeve, Manja: Unë nuk e di se çfarë ka ai më të rëndësishme
Komisioni i ligjeve është mbledhur pak çaste më parë për të formalizuar procedurën për shkarkimin e Presidentit Meta.
Pasi Meta refuzoi ftesën e k [...]