osmaniye escort
1xbet betist supertotobet
ladesbet
Ankara EscortKızılay EscortÇankaya EscortAnkara EscortEryaman EscortSincan EscortEtimesgut EscortElvankent EscortBatıkent Escort
antalya haber
Kadıköy Escort Ataşehir Escort Anadolu Yakası Escort Kadıköy Escort Ataşehir Escort Anadolu Yakası EscortPendik Escort Maltepe Escort Kurtköy Escort Ankara Escort Eryaman Escort Etimesgut Escort Sincan Escort Çankaya Escort Kızılay Escort Etlik Escort Keçiören Escort
izmir escort
canlı bahis siteleri
Esenyurt escort
bahis siteleri

Prodhimet “Hako”, sallamrat i reklamojnë 100% mish, por janë 92% miell, konserva stoqe, zorrë dhe dhjamra

Prodhimet “Hako”, sallamrat i reklamojnë 100% mish, por janë 92% miell, konserva stoqe, zorrë dhe dhjamra

Etiketa dhe e vërteta, pse 1 kg sallam me gjoja mish viçi, shitet me 400 lekë për kg. Autorët e kompanisë, simbol i krimit ushqimor, kërcënojnë me gjyqe e mbyllje goje, mediat që publikojnë faktet konkrete dhe mashtrimin me përbërjen, cilësinë dhe sigurinë e produkteve, të fshehura me raporte false nga AKU e ISHP, duke shitur sallame me 35% miell, derra e bagëti me sëmundje, pula kancerogjene të fryra me oksigjen e solucione, mish importi stok 15-20 vite në frigoriferët e Azisë e Afrikës që dergjen edhe nga 6 muaj nëpër anije, konteinerë e maune, por të manipuluar me kimikate për t’i dhënë ngjyrën e mishit të freskët vendas.

Megjithëse për krimin ushqimor, që po bën lirshëm firma “Hako sh.p.k”, ka qindra denoncime te ministria e Bujqësisë, drejtoria e AKU-së, ISHP-së dhe anti-krimi kundër jetës në policinë e shtetit; asnjë prej këtyre institucioneve, nuk guxon të trokasë për verifikim te kjo fabrikë.
Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Madje dhe raportet e kontrolleve, që nuk bëhen në fabrikë por plotësohen fiktivisht me konstatime false, për gjoja tregues cilësie e sigurie të lartë prodhimesh sallami; AKU e ISHP ia dorëzojnë në “kafene” pronarëve të “Hako shpk” (siç thonë inspektorët e Riskut).

Shefat e firmës “Hako”, janë shqetësuar nga “prishja e imazhit” pas publikimit në “Pamfleti”, të “çudisë” se me 1200 ton mish importi stok e frigoriferik, kjo fabrikë prodhon 4000 ton sallamra në vit… me 100% mish të freskët e “bio”.

Duke qenë, se për produktet që hedh në treg fabrika “Hako sh.p.k” redaksia “Pamfleti” disponon analiza konkrete, që nuk janë bërë te laboratari i Taulantit K… por dhe informacione nga brenda fabrikës; po i drejtojmë 20 pyetje konkrete pronarëve Adnand e Antonela Hako:

A keni proces-verbal dhe regjistrim audio-video sipas ligjit ushqimor, për asgjesimin në prezencë të inspektorëve të AKU-ISHP-Bashkive, të 5-6 ton sallamra në muaj, që mbeten pa u shitur në treg?

Përse për sallamet që kalojnë afatin 5 ditor të qëndrimit të sigurisë në treg, bëni ulje çmimi duke i lënë edhe 10 ditë të tjera, kur duhet t’i tërhiqni nga tregu e t’i asgjesoni?

Ai i rifusni përsëri në prodhim, sasitë e sallamrave të prishur që nuk u shiten në treg; dhe me çfarë përbërësish kimiko-aromatik i manipuloni?

Ju thoni, se mishin për sallamra e merrni 100% vetëm nga distributorë të çertifikuar brenda Shqipërisë dhe nga vendet kryesore të BE; a mund të thoni se cilat janë këto kompani, nga cilët shtete janë e sipas ligjit, përse nuk i publikoni në etiketat e produkteve?

A përdorni për sallamet, mish brazilian, indian e australian, me jetë frigoriferike mbi 20 vite, të blerë më çmim 150 lekë/kg me shumicë dhe pula me çmim 50-60 lekë/kg?

Ju thoni, se prodhoni 70 lloje produkte sallamerie, por a bëhen këto me të njëjtin brumë lënde të parë, duke i ndryshuar vetëm erëzat dhe të dhënat në etiketa?

A i keni dhuruar sallamra stoqe e skarco Bashkisë së Tiranës, spitaleve e ndonjë një fondacioni “bamirës”, duke bërë reklamën tuaj, propagandën e partisë në pushtet dhe eleminimin e taksave?

Përse prej 6 vitesh, nuk pranoni studentë teknologë, të bëjnë prakikën te “Hako”, për të parë se si dhe me çfarë prodhohen sallamrat?

A është vërtetë, që brumi me të cilin prodhohen sallamet, ka 35% miell; e nëse “jo”, përse e blini 400 ton miell në vit dhe përse e përdorni?

A e merrni të gatshëm e rifuxhiu nga importi, 40% të brumit të sallameve në trajtë e përbërje dhjamrash mix; dhe e regjistroni si brum mishi të blerë në treg e prodhuar brenda ditës në fabrikë?

Ku i çoni mbetjet e ngurta, ndër to dhe kërcinjtë e pulave që ndalohet të përdoren se kanë inde kancerogjene, apo zorrët e bagëtive etj; dhe a keni impiant teknologjik për larje zorrësh?

A është e vërtetë, që proshutat, hamburgerat e qoftet “Hako”, përmbajnë vetëm 5-7% mish, ndërsa erëzat përdoren në masën 20%, nga 1% që lejohet?

A mashtroni me fletë-analizat e sallameve që bëni në labratorin e fabrikës, kur në Shqipëri nuk ka asnjë laborator produktesh prej mishi, të çertifikuar nga BE, ndërsa ju keni 10 vite që nuk blini “Kite” e “Reagent” për analiza produktesh?

A importoni e përdorni për brum sallamrash, konserva mishrash stoqe, mëlçi të bardha, zorrë, plëndsa e gjymtyrë kafshësh nga Italia, Greqia, Bullgaria Truqia e Rusia etj?

A manipuloni (mashtroni) ngjyrën e mishrave të importuar për ta bërë si të freskët, duke përdorur fosfate, nitrate e nitrite (NaNO3 e KNO3), të cilat ndalohen me ligj?

A ka lidhje ngjyra e freskët e bio e sallamrave; dhe tekstura e trashë, me copat e mishit që duken në lëkurën e sallamrave “Hako”; me përdorimin e Acidit Askorbik e Askorbat dhe 6 aromatizues kimik e qumësht pluhur të hedhur në brum?

A kanë sallamet “Hako” në përbërje, imitim mishi me “ingredientë” jo shtatzor dhe a janë në masën 40% të peshës specifike të sallamit, gjë do të thotë se ul koston tuaj si prodhues?

Si e shpjegoni faktin, që 3 lloje “sallami popullor” i reklamoni në etiketa, si prodhim me 100% mish viçi, por i shisni me 400-500 lekë/kg, kur mishi i viçit me gjithë kocka është 800-900 lekë/kg?

A duhet ta dijnë turistët e huaj këtë sezon, se çfarë produktesh sallami, do konsumojnë në qebatoret “Hako”, të ndërtuara brenda mjediseve në Butrint?

Për çfarë “sikletesh”, nuk lejoheni të eksportoni produktet “Hako” në vendet e BE, madje as në Maqedoni? (vijon)./Pamfleti