Category: Debat
Shtetin bektashi në Tiranë, reagon BE: Liria e fesë është e sanksionuar në nenin 10 të Kartës së BE-së për të drejtat themelore! BE-ja nuk ka kompetencë për të rregulluar çështjet fetare
Delegacioni i Bashkimit Europian ka reaguar në lidhje me idenë e kryeministrit Edi Rama për krijimin e shtetit të Urdhërit Bektashi.
Delegacioni i [...]
Meryl Streep në OKB: Edhe macet kanë më shumë të drejta se gratë në Afganistan!
Macet kanë më shumë liri se gratë në Afganistan, ka thënë aktorja hollivudiane Meryl Streep, në një apel drejtuar komunitetit ndërkombëtar që të fokus [...]
“Der Standard”: Shteti bektashi i Tiranës shihet si precedent nga bektashit alevi të Turqisë dhe islamistet e Shqipërisë
“Shqipëria u shpall dikur vendi i parë ateist në botë. Tani, me nxitjen e kryeministrit Edi Rama, aty do të krijohet një shtet i vogël mysliman”. Kës [...]
“Mund të jemi gati të kemi një shtet të ri!” Media britanike: Ja si do të funksiononte dhe do të drejtohej mikroshteti i propozuar bektashi
Deklarata e kryeministrit Edi Rama për krijimin e një "shteti sovran të Urdhrit Bektashi" vijon të marrë vëmendje në mediat ndërkombëtare. Në një arti [...]
Saliu para pelegrinëve poshtë ballkonit: Telefonova Baba Mondin… Kujdes! Skenari erdhi nga Beogradi, mos i beso tradhëtarit të kombit Edvin Rama
Gjatë fjalës së tij mbrëmjen e sotme nga dritarja e apartamentit të tij, para mbështetësve të tij të mbledhur poshtë banesës Berisha lëshoi akuza të f [...]
‘Shteti Bektashi’, Rama: Padija ekstreme e kritikëve më bind se duhet realizuar! Është në shërbim të ruajtjes së harmonisë fetare dhe interesit kombëtar
Kritikave të ditëve të fundit lidhur me krijimin e Urdhrit Bektashi dhe një entiteti sovran brenda Tiranës, kryeministri Rama u dha përgjigje sot në n [...]
Shteti i bektashinjve, më mirë vonë se kurrë
Nga Dritan Hila
Do ishte një temë që në një shoqëri normale nuk duhet të kishte debate. Ato perëndimore e kanë zgjidhur me kohë këtë raport mes fes [...]
Përse Meta ka prioritet në listën e Berishës, më shumë se deputetët e PD?
Mero Baze
Ilir Meta është takuar me Flamur Nokën për të diskutuar rreth formulës së bashkëpunimit opozitar dhe në pamje të parë ka lënë të kuptohet s [...]
Deklaratat e Spiropalit për gjuhën shqipe “ndezin” Maqedoninë e Veriut
“Gjuha shqipe është e shenjtë dhe ka të bëjë me thelbin e identitetit tonë. Cënimi i saj në çdo formë dhemb shumë.”
Kjo deklaratë e bërë të hënën n [...]
“Më ka paditur një i çmendur”, juristi që e denoncoi për aferën “CEZ-DIA” i përgjigjet Ilir Metës
Juristi Romeo Kara, i është përgjigjur presidentit të Partisë së Lirisë, Ilir Meta, i cili po e sulmon atë prej disa ditësh. Kara është personi që zbu [...]